Nog 246 dagen tot de Ambachtenmarkt!

Hemelvaartsdag 26 mei 2022

Menu

Oude Ambachtenmarkt op 14 mei 2015

dinsdag 03 maart 2015

Oude Ambachtenmarkt 14 mei

Ook dit jaar is de Kerkebuurt weer het toneel voor de Oude Ambachtenmarkt welke al weer voor de 38ste keer wordt gehouden op donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag Het is de organisatie ook dit jaar weer gelukt om ruim 250 kramen te vullen met een keur aan ambachten, bedrijven, horeca en particulieren.

Bijna 100 ambachten laten hun werkzaamheden zien en willen graag al uw vragen beantwoorden over bijvoorbeeld, kantklossen, boter karnen,mosterd maken, papier scheppen, noten branden of manden vlechten. 

De kinderen kunnen zelf ervaren hoe het is om een springtouw te draaien of een aardewerk potje te maken. Verder is onze vertrouwde clown Benno aanwezig net als de Boerendansgroep, de schminkers, het springkussen en de ganzenhoeder.

Dit jaar zijn Kim-Lian van der Meij en Valentijn van Veen ook aanwezig op de markt

Kim-Lian heeft samen met Gitte Spee twee prachtige kinderboeken geschreven: "Dierendorpje" en "Dierendorpje in rep en roer". 
Verhalen gaan o.a. over de zebra die moet leren oversteken, de krokodil die tanden gaat wisselen en het nijlpaardje dat niet durft te zwemmen. 

Op de Ambachtsmarkt staan Kim-Lian en Gitte met een Dierendorpje kraam, waar beide boeken gesigneerd te verkrijgen zijn. Ook worden er hydrofiele doeken verkocht van 1m bij 1m waar alle dieren uit Dierendorpje op staan. 

Kim-Lian zal bij het kraampje regelmatig liedjes zingen uit beide boeken, waar kindjes gezellig naar kunnen luisteren. Gitte Spee zal haar tekenkunsten demonstreren. 

Valentijn van Veen van het Herman van Veen Arts Center is aanwiezig om de Paltz te promoten als een ontmoetingsplek voor liefhebbers van kunst en cultuur in de natuur. Samen met Harlekijn Holland organiseert zij op Landgoed de Paltz op bescheiden schaal en passend bij de bosrijke omgeving concerten, festiviteiten, exposities, seminars en lezingen , waarbij het accent vooral ligt op het creëren van exposities en speelmogelijkheden voor jonge, begaafde kunstenaars.

In de kraam op de ambachten laten zij op 14 mei zien wat ze zoal doen en maken en vertellen zij de mensen hoe welkom ze zijn op de Paltz.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom op ons horecaplein waar diverse optredens zijn in de ochtend en waar vanaf 13.30 uur DJ Nikolai voor de muzikale invulling zorgt. 

Kortom een heerlijke dag uit voor jong en oud. Wij zien u graag op 14 mei aanstaande in de Kerkebuurt waar oude tijden herleven. De markt wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur en wij willen u vragen om zoveel mogelijk op de fiets te komen

Nieuwsoverzicht
Een moderne twist
Het Apollo Mannenkoor
Houtbewerking
Hangemaakte spullen
Kinderboerderij voor de kleintjes
Stichting Markt Oude Ambachten Soest

info@ambachtenmarktsoest.nl

Het secretariaat is te bereiken op 06 - 36 09 70 68
(op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur)

Contactformulier

De oorsprong

De Oude Ambachtenmarkt van Soest is ontstaan omdat de plaatselijke VVV en de afdeling voorlichting van de gemeente Soest samen tot de conclusie kwamen dat Soest niet echt veel aantrekkingskracht had op toeristen. Zo kwam de Oude Ambachtenmarkt tot stand.

Lees verder