Nog 376 dagen tot de Ambachtenmarkt!

Hemelvaartsdag 29 mei 2025

Menu

Bereikbaarheid

Per trein: Vanuit de richtingen Utrecht en Baarn rijdt ieder half uur een trein. Uitstappen op station Soest (niet Soest-zuid).  Als u in een van beide richtingen de Stationsweg uitloopt en de Torenstraat oversteekt bent u direct op de Oude Ambachtenmarkt. De loopafstand is ongeveer twee minuten vanaf het station Soest. 

Met de fiets: Zeker de bezoekers uit Soest wordt aangeraden met de fiets te komen. Rondom de gehele markt zijn voldoende stallingsmogelijkheden voor de fiets te vinden. 

Met de auto: Vanuit noordelijke richting Soest binnen rijden nabij het Paleis Soestdijk. De weg vervolgen tot u de gele borden "P Ambachtenmarkt" ziet staan. Deze borden leiden u naar het parkeerterrein aan de Peter van de Breemerweg. Voor uw navigatiesysteem kunt u ook ingeven Ferdinand Huycklaan 3 of Postkode 3768 HW Soest.  Van daaruit is een looproute aangegeven naar de Ambachtenmarkt. Een parkeerkaartje kost 5,00 euro.

Vanuit het westen via de A27 en N234 de eerste afslag Soest nemen (Koningsweg) deze helemaal blijven volgen tot u de borden "P Ambachtenmarkt" ziet staan en deze verder volgen. 

Vanuit het oosten en zuiden staan de verwijzingsborden direct aan het begin van Soest. Deze verwijzen naar het parkeerterrein aan de Peter van de Breemerweg. Dit parkeerkaartje kost eveneens 5,00 euro.

Let op! Het parkeerterrein van de Stichting Markt Oude Ambachten bevindt zich aan de Peter van de Breemerweg (zie kaartje) en aan de Ferdinand Huycklaan. Het personeel (leden van de zeeverkenners Paltz- en Eemgeuzen) is herkenbaar aan een oranje hesje met op de achterzijde het woord "Ambachtenmarkt"  Alle andere betaalde parkeerterreinen worden door particulieren ingericht en hebben niets met de Stichting Markt Oude Ambachten te maken.

Invalidenparkeerplaatsen: Bezoekers die met de auto komen en in bezit zijn van een invalidenparkeerkaart, die duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de auto aanwezig is, kunnen hun auto parkeren op de invalidenparkeerplaatsen die speciaal hiervoor zijn ingericht.

Deze zijn te vinden aan de Torenstraat, op korte loopafstand van de Ambachtenmarkt en bij het parkeerterrein aan de Peter van de Breemerweg en Ferdinand Huycklaan. 

Kinderboerderij voor de kleintjes
Het Apollo Mannenkoor
Ambachten
Ambachten
Hangemaakte spullen
Stichting Markt Oude Ambachten Soest

info@ambachtenmarktsoest.nl

Het secretariaat is te bereiken op 06 - 36 09 70 68
(op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur)

Contactformulier

De oorsprong

De Oude Ambachtenmarkt van Soest is ontstaan omdat de plaatselijke VVV en de afdeling voorlichting van de gemeente Soest samen tot de conclusie kwamen dat Soest niet echt veel aantrekkingskracht had op toeristen. Zo kwam de Oude Ambachtenmarkt tot stand.

Lees verder